صفحه اصلی
​​​​​​​چهارشنبه‌های ترویج عملکرد در گفتگو با مدیر امور فنی و عمرانی دانشگاه شهیدبهشتی
  • 25245 بازدید

اداره روابط عمومی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه فعالیت‌های خود در سال 1401 برنامه ای جدید با عنوان "چهارشنبه های ترویج عملکرد" را در دست اجرا دارد که از مجموعه مدیران هر واحد دانشگاهی دعوت می‌کند تا با حضور در آلاچیق حوزه ریاست به ارایه عملکرد و دستاوردهای خود بپردازند. حاصل کار به صورت متن، صوت و تصویر اطلاع رسانی می‌شود.

در نخستین برنامه «چهارشنبه‌های ترویج عملکرد»، مدیر امور فنی و عمرانی دانشگاه درباره اقدامات این واحد در سال ۱۴۰۰ توضیحاتی ارائه داد.

​​​​​​​

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در این گفتگو که روز چهارشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ انجام شد، مهندس داود بیات، در توضیح حیطه اختیارات و وظایف مدیریت امور فنی و عمرانی دانشگاه گفت: اهداف، مأموریت‌ها و برنامه‌های مدیریت امور فنی و عمرانی به دو بخش تقسیم می‌شود، که بخش اول برنامه‌ریزی، راهبری و نظارت بر پروژه‌های عمرانی دانشگاه و بخش دوم آماده به کار نگه داشتن شبانه روزی زیرساخت‌های تأسیساتی شامل : آب، برق، گاز، مخابرات و سیستم های گرمایشی و سرمایشی در فصول مختلف سال می باشد. به نحوی که کلیه دانشگاهیان اعم از اساتید بزرگوار، کارمندان محترم و دانشجویان عزیز با آسودگی خاطر از فضاهای فیزیکی شامل فضاهای علمی، پژوهشی، آموزشی و دانشجویی بهره مند گردند. البته در هر دو بخش چالش های جدی، بالاخص طی چند سال اخیر، با توجه به افزایش بی رویه قیمت ها داشته ایم. در حوزه تعمیر و نگهداری، بزرگترین چالش طول عمر و فرسودگی زیر ساخت است.

وی افزود: به عبارت دیگر در این حوزه مجموعه‌ای از سخت‌افزارها، نرم‌افزارها و نیروی انسانی، شبانه‌روزی تلاش می‌کنند که اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه  بتوانند در سه پردیس اصلی (ولنجک)، پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور ، پردیس زیرآب و اکباتان که در مجموع دارای ۳۳۰ هزار متر مربع فضای آموزشی، علمی ، اداری و دانشجویی، حداکثر بهره‌وری و استفاده را از فضاهایی که نیاز دارند را ببرند.

بهبود زیرساخت‌های آب، برق و گاز، مهم‌ترین فعالیت‌های سال ۱۴۰۰

مدیر امور فنی و عمرانی دانشگاه در توضیح اقدامات این مجموعه در سال ۱۴۰۰ گفت: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ما در سال ۱۴۰۰، مدیریت مصرف انرژی بود، در راستای اهداف دانشگاه سبز ، این مدیریت، پروژه هوشمند سازی موتورخانه را در دستور کار قرارداد که از مجموع 44 موتورخانه دانشگاه، بدلیل محدودیت های مالی، این سیستم در 23 موتورخانه نصب و عملیاتی گردید که امیدواریم، با تامین اعتبار، بقیه موتورخانه ها را در سال 1401 به این سیستم مجهز نمائیم. همچنین در همین راستا طی چند سال گذشته تلاش گردید، تعدادی از موتورخانه قدیمی دانشگاه، بازسازی کامل و تعمیرات اساسی شوند.

وی تصریح کرد: اگرچه محدودیت‌های مالی سبب شد نتوانیم سیستم هوشمند سازی موتورخانه ها را در تمام موتورخانه‌ها نصب کنیم؛ اما با تحلیل‌های انجام شده، به این نتیجه رسیدیم که به طور متوسط ۳۰ درصد در مصرف گاز صرفه‌جویی کرده‌ایم که به تبع آن به همان نسبت در مصرف آب و برق هم صرفه‌جویی می‌شود و امیدواریم بتوانیم تجهیز تمام موتورخانه‌ها را در سال ۱۴۰۱ به پایان برسانیم.

مهندس بیات در بخش دیگری از سخنان خود درباره اقدامات انجام شده در راستای تعمیر و نوسازی سیستم برق دانشگاه گفت: با توجه به توسعه فیزیکی دانشگاه در طی  سال های گذشته و گذشت ۶۰ سال از عمر دانشگاه، کمبودهایی در شبکه برق دانشگاه وجود دارد، نیاز به افزایش حداقل 2 مگابایتی ظرفیت برق ورودی ، فرسودگی و  قدیمی بودن شبکه توزیع و تجهیزات پست‌های برق از جمله این موارد است. به همین دلیل، سال گذشته تعمیرات پست‌های برق را در دستور کار قرار دادیم.

مدیر امور فنی و عمرانی دانشگاه افزود: سال گذشته ۹ پست برق را اورهال کردیم و در نظر داریم با توجه راه اندازی پروژه های جدید، دو پست برق جدید را وارد مدار کنیم که امیدواریم تا پایان شهریور ماه سال ۱۴۰۱ این اتفاق بیفتد. در همین راستا، ضمن تصحیح شبکه توزیع برق دانشگاه، حدود 1000 متر از کابل های قدیمی جمع آوری و کابل های جدید خریداری و بزودی وارد مدار خواهند شد. همچنین در حال رایزنی و پیگیری برای افزایش برق ورودی دانشگاه هستیم. جایگزینی حدود 8000 لامپ کم مصرف با لامپ های پرمصرف قدیمی از جمله اقداماتی است که به مرور طی سال های گذشته انجام گردیده که نقش مهمی در کاهش مصرف برق داشته اند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در مراحل پایانی پروژه‌ای مربوط به دانشکده علوم شیمی و نفت می باشیم، که امیدواریم از مهرماه مورد بهره‌برداری و استفاده دانشجویان، اساتید و کارکنان این دانشکده قرار گیرد.

وی افزود: موضوع دیگر تأمین منابع آب مورد نیاز برای فضای سبز دانشگاه است. برای مثال پردیس ولنجک پنجاه و دو هکتار مساحت دارد که فضای سبز موجود در آن نیازمند مراقبت و نگهداری است. با توجه به کمبود آب موجود در دانشگاه، برای حل این مشکل اقداماتی انجام داده‌ایم. برای مثال سال ۹۸ از تصفیه خانه‌ی فاضلاب خوابگاه دانشجویی به منظور آبیاری فضای سبز بهره‌برداری شد که بخشی  از آب مورد نیاز فضای سبز را تأمین می‌ نماید.

مهندس بیات تأکید کرد: مدیریت امور فنی و عمرانی از جمله مدیریت‌های کلیدی دانشگاه است، که همواره شاهد حضور شبانه‌روزی نیروهای آن در دانشگاه هستیم. حتی در ایام تعطیلات کرونایی کشور، که بسیاری از واحدها بصورت دورکاری انجام وظیفه می‌نمودند، همکاران این مدیریت حتی یک روز هم از حضور و فعالیت خود دست نکشیدند. بنده معتقدم برنامه‌ریزی، نظارت و بهبود عملکرد، باید جزو وظایف مستمر مدیران باشد؛ به طوری که هر روز از روز گذشته بهتر باشیم.

مدیر امور فنی و عمرانی دانشگاه در پایان یک توصیه مجدانه به همه دانشگاهیان عزیز داشت و آنهم صرفه جویی حداکثری در مصرف آب و برق است که هم اکنون بسیاری از هموطنان ما با این کمبودها مواجه هستند. همچنین ایشان از کلیه همکاران خود در مدیریت امور فنی و عمرانی که شبانه روزی تلاش می کنند، تقدیر و تشکر نمود.

 

افزودن نظرات